background
Микрофирми

Решения за киберсигурност

на микрофирми

Киберсигурност за малки фирми

Архивиране

на вашите данни

Поради коронавирус тази година хората прекарват повече време онлайн.

Това означава повече възможности за хакерите да извършват кибератаки. Те често правят това, като се насочват към хора и фирми, като използват:

 • измами с имейл и уебсайтове
 • зловреден софтуер - софтуер, който може да повреди вашето устройство или да позволи на хакер да влезе

Ако хакерите проникнат във вашето устройство или акаунти, те могат да получат достъп до парите ви, личната ви информация или информацията за вашия бизнес.

Ако вярвате, че не сте изложени на риск от кибератаки, сте далеч от истината. Тогава вие сте точно това, което киберпрестъпниците търсят! Ransomware атаките срещу вашия бизнес може да са страшни, но в киберсвета дебнат много повече заплахи. Ето какво обикновено търсят киберпрестъпниците:

 • Кредитна карта и финансова информация;
 • Финансови документи, застраховки и др., които могат да се използват за измами или кражба на самоличност,
 • Компютърни ресурси за копаене на криптовалута, атаки на рансъмуер или използване на вашия компютър като стартова площадка за по-нататъшни атаки,
 • Идентификационни данни за имейл за изпращане на спам или фалшиви имейли и за възстановяване или нулиране на свързани акаунти.

Никой бизнес не е твърде малък или незначителен за киберпрестъпниците.

Киберсигурността е огромна материя и опитът да измислите сами решения на всеки свой проблем е най-малкото изтощителен. Много е вероятно някой вече да е решил проблема, който имате, и няма нужда да преоткривате колелото. Всичко, което трябва да направите, е да се учите от другите и да сте отворени за възприемане на най-добрите отраслови практики.

Можете да подобрите киберсигурността си, като предприемете някои базови действия:

 1. Подобрете сигурността на паролата си
  Хакерите могат да получат достъп до вашия акаунт, като използват софтуер за разбиване на паролата ви, като изпробват една парола на много места или като се опитват да ви подведат да разкриете паролата си чрез измами.
  Създаването на силни, отделни пароли и безопасното им съхранение е добър начин да се защитите онлайн.
 2. Добавете допълнителна защита
  След като настроите силни, отделни пароли за всичките си устройства и услуги, има и други неща, които можете да направите, за да намалите риска от хакване.
  Двуфакторното удостоверяване (2FA) пречи на хакерите да влизат в акаунтите ви, дори ако имат вашата парола. Някои банки използват 2FA автоматично. 2FA прави това, като иска повече информация, за да докаже вашата самоличност, като например код, който се изпраща до телефона ви.
 3. Актуализирайте устройствата си
  Остарелият софтуер, приложения и операционни системи съдържат слабости. Това ги прави по-лесни за хакване. Компаниите отстраняват слабостите, като пускат актуализации. Когато актуализирате устройствата и софтуера си, това помага да се предпазите от хакери.
 4. Инсталирайте антивирусен и анти-зловреден софтуер на всичките си устройства
 5. Уверете се, че можете бързо да се възстановите
  Кибератака може да означава, че губите част или всичките си данни, като например снимки, документи, финансова информация или информация за клиента. Редовното архивиране ще ви помогне да възстановите компютърните си системи в работно състояние.

ИТ решения

 • Архивиране на данни
 • Антивирусни програми

Наши услуги

 • Отдалечена поддръжка на компютри и мрежи
 • Обучение на персонала
Имате въпроси или искате оферта?
Счетоводство
background

Разгледайте нашите

Услуги!

Не се колебайте да се свържете с нашия екип за поддръжка, за да насрочите консултация за киберсигурността. Ако все още не сте наш клиент, свържете се с нас, за да Ви помогнем да подобрите вашата IT сигурност.

Ако имате въпроси или имате нужда от помощ, не се колебайте да се свържете с нашия екип (359) 601 66 999