background
Образование

Решения за киберзащита

в образованието

Киберсигурност за сектор Образование

Дистанционно

Обучение

През последната година и половина в образованието настъпиха големи промени във връзка с използването на дигиталните технологии в учебния процес, наложени както от пандемията от Covid-19, така и от необходимостта обучението да използва по-ефективно новите информационни технологии.

С ускорени темпове, притиснати от обстоятелствата, всички преподаватели и ученици се запознаха и започнаха да използват различни платформи за дистанционно обучение.

След първоначалния стрес от използване на непознатите досега софтуерни продукти, липсата на достатъчно компютърна техника и интернет достъп у дома, организацията на дистанционното обучение постепенно се нормализира.

Масовото навлизане в училищата на електронните дневници също беше голяма крачка напред в дигитализирането на учебния процес.

Наред с необходимостта от бързи промени по организацията на дистанционното обучение, наложени от обстоятелствата, не беше обърнато достатъчно внимание на поддръжката и защитата на ИТ системите.

Много от учителите, които работят от дома си, не са обучени с мерките за киберсигурност, а и трудно могат да ги спазват сами.

Училищата разчитат в голяма степен на ИТ и онлайн услуги, за да функционират. Те също така притежават големи количества чувствителни лични данни за ученици, родители и персонал. Всичко това трябва да бъде пазено и сигурно.

Какво представлява киберсигурността и защо има значение за училищата?

Киберзащитата е защита на устройствата, които използваме и услугите, до които достъпваме онлайн от кражба или повреда. Става въпрос и за предотвратяване на неразрешен достъп до огромните количества лични данни, които съхраняваме на тези устройства и в онлайн профили. Инцидент, свързан с киберсигурността, може да повлияе на способността на училището да функционира, сигурността на неговите данни и репутацията му. Училищните ръководители ще искат да гарантират, че са наясно с киберрисковете и са подготвени в случай на киберинцидент. Училищата вече следват подобни подходи, когато става въпрос за управление на рисковете и отговорностите около GDPR.

Роли и отговорности

Искането на училището да се придържа към най-добрите практики в областта на киберсигурност, при закупуване на ИТ услуги или управление на ИТ екипи в рамките на училището, може да предостави на ръководството необходимото ниво на увереност.

Ние Ви предлагаме пакет, където училищата могат да ползват облачни ИТ услуги и продукти. Продуктите от този сайт имат много добро ниво на сигурност, което вече е вградено.

Ние Ви предлагаме помощ чрез консултации, обучение и поддръжка на вашите компютри, за да можете да работите в безопасна среда и да намалите до минимум прекъсванията в дистанционното обучение по технически причини.

Готови сме да обсъдим въпросите за киберзащитата с училищните ръководители и тези, които управляват ИТ в училището.

Пакет: За администрацията

  • Антивирусна защита на всички компютри в администрацията на училището
  • Пълен архив на ОС и данните на всички компютри в администрацията на училището

Пакет: За учители

  • Антивирусна защита на всички учителски компютри
  • Отдалечена поддръжка и възможност за работа от вкъщи
Имате въпроси или искате оферта?
Образование
background

Разгледайте нашите

Услуги!

Не се колебайте да се свържете с нашия екип за поддръжка, за да насрочите консултация за киберсигурността. Ако все още не сте наш клиент, свържете се с нас, за да Ви помогнем да подобрите вашата IT сигурност.

Ако имате въпроси или имате нужда от помощ, не се колебайте да се свържете с нашия екип (359) 601 66 999