background
Архиви

Архивиране на данни

Архивирането на данни е сред най-разпространените методи за съхраняване и защита на компютърна информация

Архиви на данни и компютърни системи

Архивиране на данни с

Acronis

Кои са данните, без които не можете да работите?

Определете на какви данни трябва да направите резервно копие. Първата Ви стъпка е да идентифицирате своите съществени данни. Тоест информацията, без която вашият бизнес не може да функционира. Обикновено това ще включва документи, снимки, имейли, контакти и календари, повечето от които се съхраняват само в няколко общи папки на вашия компютър, телефон, таблет или мрежа.

Как и къде да архивираме важните си данни?

Дръжте резервното копие отделно от вашия компютър. Независимо дали е на USB памет, на отделно устройство или отделен компютър, трябва да имате контролиран достъп до архивираните данни, така че те не са достъпни за персонала и не са свързани постоянно (физически или в мрежата) към устройството, което съдържа оригиналното копие. Ransomware (и друг злонамерен софтуер) често могат да се преместят автоматично в свързано хранилище, което означава всяко такова резервното копие също може да бъде заразено, като на практика нямате резервно копие, от което да се възстановите. За по-голяма устойчивост трябва да помислите за съхраняване на вашите архиви и на различно място, така че пожар или кражба да не доведе до загуба на двете копия. Решенията за съхранение в облака са рентабилен и ефикасен начин за постигане на това.

Можете ли да се доверите на облачните услуги?

Вероятно вече сте използвали облака по време на ежедневната Ви работа и в личния живот, без дори да знаете - освен ако не използвате собствен имейл сървър, вашите имейли вече са съхранени „В облака“. Използване на облачно хранилище означава, че вашите данни са физически отделени от вашето местоположение. Доставчиците на услуги могат да предоставят на вашата организация, място за съхранение и уеб услуги, без да трябва да инвестирате в скъп хардуер. Повечето доставчици предлагат ограничено количество място за съхранение за безплатен и по-голям капацитет за съхранение на данни с минимален разход за малкия бизнес. Правилата за сигурност в Центровете за Данни, които съхраняват вашата информация, обикновено отговарят на строго определени стандарти и са в повечето случаи много по-добри от вашите.

Изберете си решение за архивиране

Направете архивирането част от вашият ежедневен бизнес. Знаем, че архивирането не е много интересно нещо за правене (и че винаги има по-важни задачи които смятате, че трябва да имат приоритет), но по-голямата част от решенията за мрежово или облачно хранилище, сега ви позволяват да правите архивиране автоматично. Например, когато са запазени нови файлове от определен тип в определени папки или пък по-определен график. Използвайки автоматизираното архивиране не само спестява време, но също така гарантира, че имате последната версия на вашите файлове при нужда от тях. Много готови решения за архивиране са лесни за настройка и са на достъпна цена считайки защитата на критичните бизнес данни. При избора на решение, също ще трябва да обмислите колко данни са ви необходими за архивиране и колко бързо трябва да можете да достъпвате до тези данни след всеки инцидент.

Как да възстановим бързо ИТ системите си в работно състояние

Помислете, колко разчитате на вашите критични за бизнеса данни. Данни за клиенти, оферти, поръчки и плащания. Сега си представете колко време бихте могли да работите без тях. Всички бизнеси, независимо от размера, трябва редовно да архивират своите важни данни и да се уверяват, че тези резервни копия са скорошни и могат да бъдат възстановени. Правейки това, вие се уверявате, че Вашият бизнес все още може да функционира дори и при наводнения, пожари, физически повреди или кражба. Освен това, ако вие имате резервни копия на вашите данни, които можете бързо да си възстановите, не можете да бъдете изнуден от атаки тип ransomware.

Вижте нашите решения за киберсигурност

backgrounds

Допълнителни

Услуги

Първоначална инсталация и настройки на софтуера

Консултации и поддръжка при възникване на проблем – почасово заплащане, дистанционно или на място

Промоции

Отстъпки

1.

Безплатен тестов период – 1 месец за софтуерни продукти на Acronis

2.

Допълнителна отстъпка от цената - при сключване на договор за 2 или повече услуги за софтуерни продукти на Acronis за срок от 1 година